Hvordan virker Nature's AirSponge Luktfri?


Hvordan virker Nature's Air Sponge LUKTFRI gelé?
Mange produkter som selges for luktfjerning, er egentlig deodoranter: De fungerer ved å kamuflere lukter ved å tilføre parfyme, og er dermed forurensere selv. LUKTFRI gelé fungerer på en helt annen måte: Ved å trekke til seg, absorbere og dermed eliminere dårlig luft og mikroskopiske partikler i luften. På denne måten skaper LUKTFRI en renere, friskere og sunnere lukftkvalitet.

 • Først brer det aktive stoffet seg ut i rommet og danner et filter som trekker til seg luktbakteriene. Det aktive kullet lukker inne den uønskede lukten. Ett gram trekull har en aktiv overflate tilsvarende 1400 kvadratmeter.
 • Den patenterte effekten absorberer luktpartiklene, og frigjør vannmolekyler
 • Vannmolekylene blander seg så ut tilbake i luften, og eliminerer den uønskede lukten.

Nature's Air Sponge LUKTFRI fjerner effektivt lukt fra rommet den står i, og renser dermed luften for forurensning fra for eksempel parfyme, sigarettlukt eller andre uønskede lukter.

Les mer om hvordan du bruker LUKTFRI gelé

Hvordan virker Nature's Air Sponge LUKTFRI spray?

Sprayen fungerer på en litt annen måte enn geléproduktet, men er spesielt effektivt på tekstiler. Den inneholder næring til enkelte «rensebakterier», som så vokser og spiser bakteriene som skaper lukt. I løpet av noen dager er det ikke lenger næring til disse rensebakteriene, og de dør dermed ut.

LUKTFRI spray og gelé utfyller hverandre, og om det er sterke lukter som skal fjernes anbefaler vi å bruke disse sammen ved å sette ut bokser i rommet og samtidig spraye på eventuelle tekstiler i rommet. Sprayen kan også brukes til å spraye i joggesko og gymbag.

Hvor lenge varer Nature's Air Sponge LUKTFRI?


Én boks varer vanligvis i fire til seks uker per 20 kvadratmeter, dersom boksen står åpen hele tiden - men dette er likevel avhengig av hvor mye lukt som skal fjernes. Ved akutt behov er det bedre å benytte flere Air Sponge LUKTFRI i noen få timer, for så å sette på lokket på de fleste boksene og dermed spare dem til senere. Du kan for eksempel sette ut fire bokser i et rom på 20 kvadratmeter i 8 - 12 timer, og deretter sette på lokket på tre av boksene og spare disse til senere bruk. Boksen har ubegrenset holdbarhet så lenge lokket er tett.

For lengst mulig varighet bør man passe på følgende:

 • Hold vinduer og dører lukket. Dette fordi Air Sponge vil rense all luft som kommer inn i rommet - så om det kun er luften i selve rommet som skal renses, bør du ikke ha åpne vinduer. Dersom det ikke er luftsirkulasjon i rommet bør du imidlertid sette et vindu på gløtt.
 • Unngå for tørr luft - noe som kan være et problem spesielt på vinteren, når varmeovner trekker ut fuktighet av luften. Da er Nature's Air Sponge LUKTFRI spray et godt hjelpemiddel i tillegg.

Om lukten av Nature's Air Sponge LUKTFRI

Tradisjonelle luftfriskere kommer i et utvalg av dufter, mens formålet til Nature's Air Sponge LUKTFRI er å fjerne all lukt. Å tilsette Air Sponge en unødvendig lukt vil derfor sørge for at produktet virker mot sin hensikt. LUKTFRI har en lukt av etanol, som raskt forsvinner etter at boksen er tatt i bruk. Dette stoffet er imidlertid viktig for at produktet skal fungere.

Hvorfor trenger du Nature's Air Sponge LUKTFRI?

Har du luktproblemer i huset, kan det være fra luftekanaler, skotøy, kjæledyr, sigarettrøyk, lukt fra naboen eller mange andre årsaker. Mange bruker luftfriskere eller parfymerte oljer i et forsøk på å få rommet luktfritt, men disse produktene gjør ikke annet enn å kamuflere lukter - samtidig som mange av dem inneholder miljøfarlige stoffer.

Nature's Air Sponge LUKTFRI absorberer og eliminerer luktpartikler fra både luft og tekstiler, og inneholder ingen farlige tilsetningsstoffer. Dermed får du en renere og friskere luft hjemme, på hytta, i bil, båt eller campingvogn. Mange reagerer på ulike lukter og føler ubehag om de utsettes for lukt av parfyme, løk, sigaretter og lignende - Nature's Air Sponge LUKTFRI fjerner disse luktene effektivt, og ubehaget forsvinner!

NB: Air Sponge LUKTFRI må aldri brukes til å fjerne giftige gasser. Frykter eller mistenker du at du har med giftige gasser å gjøre, må du kontakte brannvesenet.

Blant tilsetningsstoffene som skaper irritasjon er formaldehyd, som virker ved å numme luktesansen og som brukes i mange luftfriskere, samt acetaldehyd, som er et irriterende, narkotisk stoff som ofte brukes som basis i luftfriskere. Tradisjonelle luftfriskere må sprayes inn i rommet som har vond lukt, eller på luktkilden - og dermed legger sprayen seg som et forurensende lag av partikler på møbler, tepper, vegger og gardiner. Nature's Air Sponge LUKTFRI kamuflerer ikke luktene, men fjerner dem helt med sin unike evne til å trekke luktene ut og ned i det aktive kullet, der partiklene fanges og absorberes.

Nature's Air Sponge LUKTFRI er spesielt effektivt mot følgende lukter:

 • Tobakkslukt
 • Malingslukt
 • Søppellukt
 • Brannrøyk
 • Lukt fra matlagning, husdyr, urin, røyk
 • Innestengt lukt
 • Sykdomslukt
 • Formaldehyd (et kjemikalie som gjerne brukes i klesfarge, gjødningsmidler og sponplater
 • Svovelbaserte kjemikalier
 • Ammoniakk

Hva inneholder Nature's Air Sponge LUKTFRI gelé?

Luktfri består av en fast, blå gelé, fylt med sorte aktive kullpartikler, produsert av råvarer fra skogene i Canada. Disse aktive kullpartiklene på overflaten absorberer luktpartikler og forurensning fra luften rundt. Aktivt kull er kort sagt kull blandet med små mengder hydrogen, oksygen, nitrogen og svovel, som har masse små huller i overflaten. Dermed blir materialet porøst og får et ekstremt stort overflateareale, og har en eksepsjonell evne til å absorbere makromolekylære forbindelser og luktpartikler fra luften rundt.